Steun ons en help Nederland vooruit

F. (Frits) Harteveld

Fractievoorzitter Halderberge

Hoeven

Mijn naam is Frits Harteveld. Getrouwd met Annemarie en samen hebben we vier kinderen: twee meisjes (Jente en Kaja) en twee jongens (Hidde en Siebe) in de leeftijd van 22 tot 15 jaar.

We wonen al bijna twintig jaar met veel plezier in Hoeven.

Mijn hobby’s zijn lezen, muziek, vakantie en tennissen. Ik zit in een heel gezellig herentennisteam. We spelen op vrijdagavond competitie met altijd een gezellige derde helft.

Op zaterdag vind ik het altijd leuk om naar het sporten van onze kinderen te gaan kijken (voetbal en korfbal).

Ik heb Milieukunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast heb ik ook mijn onderwijsbevoegdheid gehaald. Binnen het hoger onderwijs en bij verschillende gemeenten, heb ik diverse functies vervuld. Ook heb ik ervaring opgedaan binnen de profitsector bij Elsevier opleiding en advies. Op dit moment werk ik als tweede plaatsvervangend griffier bij de gemeente Capelle aan den IJssel.

Sinds 1984 ben ik lid van D66 vanwege het sociaalliberale gedachtegoed en de heldere idealen.  De aandacht voor onderwijs, bestuurlijke vernieuwing en een gezonde en schone wereld voor iedereen spraken mij aan. Vanaf 2001 ben ik politiek actief geworden in Halderberge. Ik stelde mij kandidaat om werkelijk mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooiere toekomst voor ons allemaal. Het blijft mijn drijfveer om mij in te zetten voor een gemeentebestuur, die dicht bij de inwoners, ondernemers en verenigingen staat.

Van 2006 tot en met 2020 zat ik in de gemeenteraad namens Progressief Halderberge (PvdA, D66, GroenLinks). In de eerste twee perioden heb ik ervaring opgedaan in de oppositie. In de raadsperiode 2014 – 2018 mocht ik deel uit maken van de coalitie als wethouder met de volgende portefeuille: bestuurlijke vernieuwing, duurzaamheid, sociale zaken en economische zaken en toerisme & recreatie.

Vanaf 1 januari 2021 zit ik met veel enthousiasme en vol energie in de gemeenteraad namens D66 Halderberge. We laten iedereen vrij, maar niemand vallen.

Meer van F. (Frits) Harteveld